Proponuję dodać...

Jeden widget dla kilku miast

Często korzystamy z kilku baz danych. Jeśli ustawimy widget dla danego przystanku w danym mieście, to po zmianie bazy danych widget ten jest niewykorzystany. Przydatne byłoby, gdyby można było przypisać do jednego widgetu przystanki dla kilku różnych miast. Program automatycznie zmieniałby treść widgetu w zależności od aktualnie używanej bazy danych.

9 głosów
Głosuj 0 votes Głosuj Głosuj
Głosuj
Zaloguj się
Sprawdź!
(myślenia ...)
Reset
lub zaloguj się za pomocą
  • facebook
  • google

Otrzymasz e-mail z linkiem, aby utworzyć hasło (opcjonalnie).

Zalogowano się jako (Wyloguj się)
Masz jeszcze ! (?) (myślenie…)
Łukasz StrzeleckiŁukasz Strzelecki podzielali ten pomysł  ·   ·  Oznacz pomysł jako nieodpowiedni…  ·  Administrator →
zakończone  ·  Tomasz ZielińskiAdminTomasz Zieliński (FTL Software, Transportoid) udzielił/a odpowiedzi  · 

zrealizowano – jeden widżet może pokazywać rozkłady z różnych miast (widżety wyświetlają zawsze zawartość dla aktualnego miasta)

3 komentarz

Zaloguj się
Sprawdź!
(myślenia ...)
Reset
lub zaloguj się za pomocą
  • facebook
  • google

Otrzymasz e-mail z linkiem, aby utworzyć hasło (opcjonalnie).

Zalogowano się jako (Wyloguj się)
Przesyłanie ...
  • matheamathea skomentował  ·   ·  Oznacz jako niewłaściwe

@Tomasz Wesołowski: Gdy dużo podróżuję, chciałbym mieć możliwość szukania sobie trasy w innym mieście, jednocześnie w widżetach mając otwarte ulubione rozkłady w swoim.

//
    Zmieniajac miasto i tak widget jest pusty i nie wykorzystany wiec nie rozumiem Twojego komentarza ... więc jestem w 100% za tą modyfikacją!!

• Łukasz StrzeleckiŁukasz Strzelecki skomentował  ·   ·  Oznacz jako niewłaściwe

@Tomasz Wesołowski: Ale po co mi widget z rozkładem w jednym mieście, gdy jestem w drugim?

Jestem studentem, więc naturalnie mam widget z przystankiem obok uczelni/mieszkania. Gdy jadę na weekend do domu chciałbym mieć od razu w tym samym miejscu widget z mojego rodzinnego miasta. Nie obchodzi mnie wtedy to, o której odjeżdża tramwaj w Łodzi, skoro jestem w innym mieście.

• Tomasz WesołowskiTomasz Wesołowski skomentował  ·   ·  Oznacz jako niewłaściwe

-1. Wg mnie byłoby bardziej intuicyjnie w drugą stronę - by każdy widżet pamiętał "swój" rozkład niezależnie od aktualnie załadowanej bazy.

Gdy dużo podróżuję, chciałbym mieć możliwość szukania sobie trasy w innym mieście, jednocześnie w widżetach mając otwarte ulubione rozkłady w swoim.

Bazy wiedzy i Pomoc