Jeden widget dla kilku miast
Często korzystamy z kilku baz danych. Jeśli ustawimy widget dla danego przystanku w danym mieście, to po zmianie bazy danych widget ten jest niewykorzystany. Przydatne byłoby, gdyby można było przypisać do jednego widgetu przystanki dla kilku różnych miast. Program automatycznie zmieniałby treść widgetu w zależności od aktualnie używanej bazy danych.
zrealizowano – jeden widżet może pokazywać rozkłady z różnych miast (widżety wyświetlają zawsze zawartość dla aktualnego miasta)
3 komentarz
-
mathea
skomentował
@Tomasz Wesołowski: Gdy dużo podróżuję, chciałbym mieć możliwość szukania sobie trasy w innym mieście, jednocześnie w widżetach mając otwarte ulubione rozkłady w swoim.
//
Zmieniajac miasto i tak widget jest pusty i nie wykorzystany wiec nie rozumiem Twojego komentarza ... więc jestem w 100% za tą modyfikacją!! -
Łukasz Strzelecki skomentował
@Tomasz Wesołowski: Ale po co mi widget z rozkładem w jednym mieście, gdy jestem w drugim?
Jestem studentem, więc naturalnie mam widget z przystankiem obok uczelni/mieszkania. Gdy jadę na weekend do domu chciałbym mieć od razu w tym samym miejscu widget z mojego rodzinnego miasta. Nie obchodzi mnie wtedy to, o której odjeżdża tramwaj w Łodzi, skoro jestem w innym mieście.
-
Tomasz Wesołowski
skomentował
-1. Wg mnie byłoby bardziej intuicyjnie w drugą stronę - by każdy widżet pamiętał "swój" rozkład niezależnie od aktualnie załadowanej bazy.
Gdy dużo podróżuję, chciałbym mieć możliwość szukania sobie trasy w innym mieście, jednocześnie w widżetach mając otwarte ulubione rozkłady w swoim.